BUDIMPEŠTA-NOVA GODINA 2019!!

Nova Godina 2019!!!

Budimpesta

29.12.2018-03.01.2019.

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Broji oko 2 miliona stanovnika. Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim-brdoviti deo je šarmantnija i starija oblast čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura. Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima. Ono što karakteriše Budimpeštu jesu mostovi koji su bili srušeni u II svetskom ratu, pa su ponovo sagrađeni.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12. – NIŠ-BUDIMPEŠTA -Polazak iz Niša u kasnijim večernjim časovima sa parkinga kod Tempa. Noćnja vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan 30.12. – BUDIMPEŠTA -dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Razgledanje grada: Trg Heroja, Bulevar Andraši, Citadela, Ribarska četvrt, mostovi Budimpešte. Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel, odmor. Uveče FAKULTATIVNO razgledanje grada brodom sa Dunava – krstarenje (u trajanju od oko sat vremena). Noćenje.

3.dan 31.12. – BUDIMPEŠTA-SENT ANDREJADoručak. Nakon doručka FAKULTATIVNI obilazak Sentandreje (polazak iz hotela autobusom,voznja oko 40 minuta, oni koji ne idu u Sentandreju imaju slobodno vreme u centru grada). Po dolasku u Sentandreju, razgledanje grada koji raspolaže najvećom zbirkom kulturnog nasleđa Srba u Mađarskoj: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Trgovački krst, Blagoveštenska crkva, Beogradska crkva, Krst Kneza Lazara…slobodno vreme za kafu i kolače, šoping i u dogovoreno vreme polazak za Budimpeštu (ukupno zadržavanje u Sentandreji oko dva sata). Povratak u Budimpestu. Uveče individualni odlazak na Doček Nove godine 2018. na gradskim trgovima, povratak u hotel. Noćenje

4.dan 01.01. – BUDIMPEŠTABEČ – Doručak. Nakon doručka polazak na FAKULTATIVNI izlet do Beča – glavnog grada Austrije. Po dolasku u Beč panoramski obilazak grada: dvorac Belvedere, Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska povratak za Budimpeštu, povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 02.01. – BUDIMPEŠTANIŠ – Doručak, napuštanje hotela. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI odlazak do TC Campona – slobodno vreme za šoping i obilazak Tropikarijuma (ulaznicu za Tropikarijum plaćate sami na licu mesta, cena je oko 7 evra) u trajanju oko 3h. Povratak u centar grada, slobodno vreme. Polazak za Srbiju, Niš u popodnevnim satima.

6.dan 03.01 – NIŠdolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

GDE JE PRAVA FEŠTA, ZNA SE-BUDIMPEŠTA

PLAĆANJE NA 4 RATE ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM  

 

Dinamika plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre puta, čekovima ili administrativnom zabranom. Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke  na dan uplate.

U cenu aranžmana je uračunato:

– vožnja udobnim visokopodnim autobusom turističke klase (TV, DVD, A/C…), običan ili dabldeker

– smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama  u   hotelu 3*  na bazi tri noćenja sa doručkom,

– troškovi organizacije i vođstva puta.

U cenu aranžmana nije uračunato:

– vožnja brodom (krstarenje Dunavom)-15€,

– Sent Andreja – 10€

– izlet do Beča – 30€

– TC Campona – 4€

– međunarodno zdravstveno osiguranje ,

 

 

POPUSTI I DOPLATE:

– jedno dete od 2-10 godina u 1/2, ili 1/3 sobi: ostvaruje popust od 40%

(ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelu);

– jedno dete od 2-10 godina u 1/2, ili 1/3 sobi: ostvaruje popust od 10%

(ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelu);

– dvoje dece od 2-10 godina u 1/3 sobi: ostvaruju popust od po 25%

(imaju sedišta u autobusu, dele krevet u hotelu);

 

– doplata za 1/1 sobu-  40€,

– doplata za dodatno mesto u autobusu – 40€
– umanjenje za sopstveni prevoz je 30€

Napomena: za putovanje u Mađarsku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše.  U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.