HOTEL KALIF 3*

SARIMSAKLI, letovalište koje pripada opštini Ajvalik, predstavlja nosioca razvoja turizma regije, najpoznatije je po peščanoj plazi dužine 8 km, najlepšoj na celom  turskom priobalju, po izuzetno suvom vazduhu, blizni borovih šuma, plantaža maslina, pistaća i vinove loze, tako da su za nenaviknute turiste i najveće letnje žege ovde veoma podnošljive. Zbog ovih karakteristika SARIMSAKLI predstavlja prvu vazdušnu banju u Evropi za obolele od bronhitisa i asme po kriteriumima Svetske zdravstvane organizacije. Za ovaj gradić od 10.000 stanovnika i preko 100 hotel-apartmana, karakteristično  je i to da je preko 80 % žitelja došlo i naseljavano u nekoliko navrata sa naših prostora, od kojih većina starijih meštana razumeju i govore srpski. Sarimsakli i Ajvalik (7 km) međusobno su povezani linijskim mini-busevima (dolmuš) sa polascima na svakih 30 minuta Udaljenost od Beograda  1120 km .

Hotel Kalif *** je lociran na 120 m od sostvene plaže i 200 m od centra Sarimsaklija. Kapacitet hotela Kalif je preko 300 ležajeva . Veoma je popularan i prometan tokom cele godine.Najčešći tranzitni gosti su iz zamalja Evrope (Nemačka, Grčka ,Poljska…), zatim Azuje (Kine, Japana i Koreje), dok su u vreme letnje sezone najviše zastupljeni gosti iz Srbije i domaći gosti.

Hotel je u više navrata dograđivan po blokovima i renoviran, od kojih je zadnja bila na proleće 2018. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4, sve imaju Wi-Fi, klimu, TV, mini-bar, telefon, balkon i kupatilo/WC. Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju veliki lobi, restoran, aperitiv-bar, otvoreni bazen, bazenski bar, sopstvena plaža sa ležaljkama i suncobranima koji su uključeni u cenu. Usluga: polupansion (doručak i večera) – tzv. švedski sto za obroke. Za vreme večere gosti imaju priliku da konzumiraju tople «pide » (vrsta turske pice) koje se spremaju na licu masta. Takođe, gostima je na rasolaganju za vreme obroka besplatno voda za piće. U blizini hotela je BUS stajalište za linijski mini-bus (tzv.dolmuš) koji saobraća na svakih 30 min prema Ajvaliku.
Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala usled tehničkih problema turskih operatera

CENE U EVRIMA PO OSOBI

Legenda:
HB –polupansion (večera, noćenje, doručak) ; 1/2 – 
dvokrevetna soba; 1/3 – trokrevetna i 1/4 – četvorokrevetna soba.

Doplatazajednokrevetnu (1/1) sobuuzpredhodnusaglasnostipotvrduhotela50 %

Popust za 3.odrasluosobuu 1/3 iliza 4. osobuu 1/4 sobi30 %

 

POPUSTI ZA DECU:
Deca do 2. godine su uvek BESPLATNO nezavisno od ostalih uslova.
1/2 soba: Jedno dete od 2 -6 god uz dve odrasle osobe BESPLATNO.
1/2 soba: Jedno dete od 2 -6 god uz jednu odraslu osobu ima popust od 50 %.
1/2 soba: Jedno dete od 6 -12 god sa jednom odraslom osobom placa 100% cene.
1/2 soba: Odrasla osoba sa detetom od 2 -6 + detetom od 6 -12 god, placaju 100 % za starije dete.
1/3 soba: Jedno dete od 6 -12 god. uz dve odrasle osobe placa 50 % cene, ima ležaj.
1/3 soba: Dvoje dece od 6-12 god. sa jednim odraslim, prvo dete placa 50%, drugo 100%
1/3 soba: Dva deteta od 2-6 god. sa dve odrasle osobe, jedno je besplatno, drugo – 50%.
1/3 soba: Dvoje odraslih sa detetom od 2 -6 i drugim od 6-12 god., placaju 50 % samo za starije dete.
1/3 soba: Troje odraslih sa detetom od 2 -6 godina, imaju popust 30% za 3.odraslu, dete je besplatno.
1/4 soba: Dve odrasle osobe sa dva deteta od 6 -12 god., placaju po 50% cene za decu.
1/4 soba: Tri odrasle osobe + dete od 6-12 god, dete placa 50% + 3. odrasla ima popust 30%.

 CENOM ARANŽMANA JE SADRŽANO:

* Broj dana i nocenja u izabranoj smeni, hotelu i uslugama iz tabele sa ukljucenim taksama.Usluge ishrane po sistemu “buffet”(tzv.”švedski sto”).
* Besplatna upotreba hotelskih sadržaja (plaža, bazen, suncobrani, ležaljke, internet….) osim onih koji se naplacuju ( mini bar, room service, PTT i osatale usluge mimo ugovorenih) a što odreduje svaki hotel ponaosob.
* Vodstvo puta i prisustvo predstavnika AZUR-a u toku celog letovanja.
* Organizacija fakulta-tivnih izleta od strane ino-partnera agencije AZUR

CENOM NIJE SADRŽANO:
* Prevoz turistickim autobusom (po cenama iz Tabele)
* Obavezna polisa osiguranja za tranzit kroz Bugarsku + boravak u Turskoj.
* Svi fakultativni programi i licni troškovi u toku putovanja i letovanja. .


POLISA OSIGURANJA:
Putnici su obavezni da poseduju polisu međunarodnog zdravstvenog osiguranja za tranzit kroz Bugarsku i boravak u Turskoj koja pokriva ukupno period dobijen na bazi broja noćenja u Turskoj + 3 dana tranzita. Korisnici koji putuju sopstvenim  autom, moraju da poseduju i tzv.“zeleni karton“ prilikom ulaska u Tursku ili plate osiguranje za auto na granici (oko 60 Eur)..


VIZNI REŽIM:
Za boravak do 90 dana u Turskoj, za gradane Srbije sa biometrijskim pasošem nije potrebna viza sa važnošcu minimum 150 dana u trenutku ulaska u zemlju, kao ni za tranzit kroz Bugarsku (zemlja EU). Putnici sa pasošima drugih država, dužni su da se raspitaju o viznom režimu zemlje sa čijim pasošima putuju.


USLOVI PLAĆANJA:
Celokupni iznos aranžmana + BUS prevoz placa se iskljucivo u dinarima na jedan od sledeceih nacina:
1) Uz akontaciju od 30%, ostatak gotovinom,10 dana do polaska po kursu koji agencija formira na bazi prodajnog kursa Komecijalne banke AD na dan placanja.
2) Uz akontaciju od 30%,ostatak u jednakim mesecnim ratama do svakog 10. ili 20. u mesecu u zavisnosti od pocetka prve uplate, zakljucno sa 10., odnosno 20.11.2019. po kursu na dan uplate rate pred polazak. Za rate koje dospevaju po izvršenoj usluzi, obavezno je polaganje cekova gradana uz mesecno uvecanje od 1,5 %.
3) Preko AD zabrana na plate kod javnih društava placanja su moguca samo za rate po izvršenoj usluzi, tako što se uplati akontacija od 30 %, ostatak u jednakim mesecnim
ratama do svakog 10. ili 20. u mesecu u zavisnosti od pocetka prve uplate, po kursu na dan uplate, a preostali dug preko ADZ uz mesecno uvecanje od 2,0 %.
Nacin placanja se opredeljuje prilikom prijavljivanja, naknadne izmene, ukoliko su moguce, radice se samo uz nadoknadu troškova od 600 din.

BUS PREVOZ NAPOMENA: Organizator obavlja prevoz u zavsnosti od broja prijavljenih putnika, modernim turističkim autobusima  od 37 do 85 sedišta novije generacije i sa punom opremom. Raspored sedenja određuje se isključivo prema redosledu prijaviljavanja putnika, osim kod lica sa posebnim zahtevima (invalida, hendikepiranih, starih lica i sl.). Sedišta su standardne veličine, sva su istog kvaliteta, prilagođena dugim putovanjima, podjednako udaljenih od reda ispred, sa mogućnošću obaranja i međusobnog razdvajana. Prostor za prtljag u autobusu je ograničen a predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga, neophodnih za lične potrebe putnika. Prevoznik nije u obavezi da primi prtljag u većoj količni od propisane, naročito ukoliko bi ugrožavalo komoditet i bezbednost putnika. Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na oko 200 km (2, 5 sata vožnje), ukupno 5 po 30 minuta. U vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, su neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu je ujednačena i ne može se individualno po želji za svako sedište podešavati i u tom smislu potrebno je međusobno razumavanje putnika i duh kolektivizma.


Za prijavljivanje i uplate u celosti do 28.februara 2019., sajamski popust od 7% na hotele sa HB uslugom i uključenim BUS prevozom


VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA PROPISANI OD STRANE TURISTICKE AGENCIJE ORGANIZATORA PUTOVANJA.