BERLIN,ARANZMANI NA TRI NOCI,AVIONOM IZ NISA!

BERLIN

3 NOĆI / 4 DANA

CENA OD 99e

 1. dan NIŠ – BERLIN

Čekiranje za let Niš – Berlin dva sata pred poletanje aviona sa niškog aerodroma Konstantin Veliki. Let na relaciji Niš – Berlin i sletanje na aerodrom Schönefeld. Po sopstvenom izboru putnika odabir individulnog transfera do smeštajnih jedinica. Smeštaj u hotelu ili hostelu. Slobodno vreme. Glavni grad Nemačke, Berlin jedan je od najposećenijih gradova u Evropi po broju stranih turista. Ovaj grad odlikuje velika ponuda za turiste počev od mnoštva znamenitosti grada koje obavezno treba posetiti do odličnog noćnog života, kulturnih dešavanja kao i nezaobilaznog  šopinga. Noćenje u hotelu ili hostelu.

2. 3. dan BERLIN

Boravak putnika u hotelu ili hostelu na bazi odabrane usluge. Tokom slobodnog vremena  preporučujemo posetu nekih od najvažnijih znamenitosti grada kao što su Branderburška kapija, Bundestag, Spomenik pobede, Aleksandrov trg kao i nezaobilazni Berlinski zid. U pauzama obilaska grada, iskoristitie priliku da predahnete u nekim od mnogobrojnih retstorana ili kafea. Uveče, možete pogledati neku zanimljivu pozorišnu predstavu, otići u kabare ili odslušate neki koncert. Izbor je svakako veliki. Noćenje.

4. dan BERLIN – NIŠ

Boravak putnika u hostelu/hotelu na bazi odabrane usluge. Napuštanje hostela/hotela. Individualan transfer  na aerodrom Schönefeld. Polazak aviona za Niš. (Kraj usluga)

 

CENOVNIK br.2

Važi od 03.08.2018.

Polasci u Septembru:

DATUMI HOSTEL HOTEL
06. – 09. OD 179e OD 279e
13. – 16. OD 249e OD 439e
20. – 23. OD 299e OD 369
27. – 30. OD 199e OD 349e

Polasci u Oktobru:

DATUMI HOSTEL HOTEL
04. – 07. OD 239e OD 359e
11. – 14. OD 319e OD 429e
18. – 21. OD 289e OD 369e
25. – 28. OD  319e OD 399e

Polasci u Novembru:

DATUMI HOSTEL HOTEL
01. – 04. OD 99e OD 179e
08. – 11. OD 99e OD 169e
15. – 18. OD 99e OD 169e
22. – 25. OD 109e OD 179e
29. – 02. OD 99e OD 149e

Polasci u Decembru:

DATUMI HOSTEL HOTEL
06. – 09. OD 99e OD 149e
13. – 16. OD 99e OD 149e
20. – 23. OD 129e OD 169e
27. – 30. OD 109e OD 249e

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Povratni avionski prevoz na relaciji Niš – Berlin  ( Schönefeld ) – Niš low cost avio kompanijom Ryann Air, sa uračunatim aerodromskim taksama

– Ručni prtljag dimenzija 55cm x 40cm x 20cm, maksimalne težine 10kg

– Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja u hostelu, odnosno na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu (hostel-višekrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom, hotel-standardne sobe sa sopstvenim kupatilom)

– Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Individualan transfer aerodrom – hotel – aerodrom

putno zdravstveno osiguranje

– Čekirani prtljag od 20kg

– Obrok i piće na letu

– Boravišnu taksu

DOPLATE:

-Za 1/1 sobu na upit

-Čekirani prtljag 20kg 25 EUR po pravcu, (plaća se prilikom rezervacije)

***Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

NAČINI PLAĆANJA:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu
Intesa Banke za efektivu na dan uplate.

Uplata akontacije 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15
dana pre polaska gotovinom, karticama, uplatom na račun.

NAPOMENE:

– Cenovnici su rađeni na bazi osnovne tarife avio kompanije RyanAir. U slučaju da po navedenoj tarifi ne postoji raspoloživih mesta, putniku se mogu ponuditi cene drugih tarifa koje se doplaćuju.

– Kompanija RyanAir primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi nije podložna promeni niti se može refundirati kao ni aerodromoske takse.

– Karta se izdaje u roku od 24h od trenutka rezervacije.

– Ponuda smeštaja direktno zavisi od raspoloživih kapaciteta iz rezervacionog kapaciteta. Ukoliko nema slobodnih mesta u navedenim kapacitetima moguće je rezervisati neki drugi  uz doplatu.

– Sve informacije koje su saopštene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

OTKAZ PUTOVANJA:

– Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja  nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.

– Low cost avio kompanija RyanAir primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz člana 11. i 12. Opštih uslova putovanja jer predstavlja STVARNO PRIČINJEN TROŠAK.

– Stvarno učinjeni trošak predstavlja trošak rezervacije smeštaja preko rezervacione hotelske sisteme  koji ne dozvoljavaju bilo kakve promene ili refundacije. Ukoliko putnik ima bilo kakav prigovor, potrebno je dostaviti ga hotelu na licu mesta u pismenoj formi. Prigovori koji budu dostavljeni nakon odjave iz hotela, neće biti razmatrane.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

– Tačno vreme poletanja  određuje avio kompanija. Ukoliko je let večernji ili jutarnji, moguće je ne stići na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe od strane putnika jer Organizator nije u mogućnosti da utiče na red letenja aviokompanije. U nekim smeštajnim kapacitetima moguće je dobiti lanč paket ili hladni obrok.

– Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana prilože kopiju prve strane važećeg pasoša. Ukoliko se kopije ne prilože od strane putnika, Organizator ne snosi odgovornost za eventualna pogrešna imena istih. Putnici sami snose troškove za štampanje novih karata.

– Low cost Kompanija RyanAir zahteva elektronsko čekiranje najkasnije 24 časa pred let. Putnik je dužan da pošalje zahtev za čekiranje svoje karte putem maila na adresu alturs.aleksinac@gmail.com ili pozivom na broj +381 18 808 322 . Organizator se obavezuje da će dostaviti putniku čekiranu avionsku kartu na mail, koju je potrebno da putnik odštampa i ponese sa sobom na aerodrom. Takođe, moguće je da putnik dođe sam u agenciju najkasnije do 24 časa pred let gde može lično podići odštampanu kartu za let. Isti usluvi čekiranja putnika važe i za let u povratku.

Potrebni podaci iz pasoša za čekiranje:

-Datum rođenja

-Broj pasoša

-Država koja je izdala pasoš

-Datum izdavanja pasoša

-Datum isteka pasoša

-U slučaju ne poštovanja gore navedenih procedura, putnik snosi troškove penala na aerodromu.

OPŠTE NAPOMENE:

 

– Organizator  zadržava pravo promene pojedinih sadržaja u programu putovanja.

– Sve informacije koje su date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

– Putnici su dužni da 2 dana pre putovanja provere tačno mesto i vreme poletanja aviona.

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika u obavezi su da sve putnike blagovremeno upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Putnik je dužan da se sam upozna sa propisanim pravilima ponašanja, kao zdravstvenim, carinskim i graničnim formalnostima zemalja u koje putuju.

– U slučaju nepredviđenih objektivnih okolnosti ( kao na primer gužva na granicama, gužva u saobraćaju,i slično) Organizator zadržava pravo promene programa putovanja.

– Rok za prijave za aranžman zavisi od popunjenosti kapaciteta na letu i hotelu.

– Ukoliko su putnici maloletni i putuju bez pratnje roditelja/staraoca dužni su da prilikom putovanja ponesu sa sobom overenu saglasnost oba roditelja/staratelja. Ukoliko putuju u pratnji samo jednog roditelja, moraju imati overenu saglasnost drugog roditelja/staraoca.

– Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr. ) i da sami blagovoremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

– Ukoliko nema dovoljno prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana, kranji rok za obaveštenje o otkazu aranžamana je 5 dana pre datuma polaska.

– Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama avio kompanije RyanAir i u zakonom predviđenim slučajevima.

– Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

– Aranžman je rađen na bazi od minimum 2 putnika.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

– Prijavljivanje u hotelu/hostelu je prvog dana od 14:00 časova, a odjavljivanje poslednjeg dana boravka od 09:00 časova.

– Svi smeštai iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

– Svi opisi smeštajnih kpaciteta iz programa putovanja informativnog su karaktera. Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko ima bilo kakvih odstupanja od strane hotela.

– Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto podrazumeva manji izbor namirnicama i pretežno je sladak doručak. Uglavnom je uvršćena internacionalna kuhinja.

-U nekim hotelima treći ili četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Izgled i konkretne dimenzije pomoćnih ležajeva zavise od samog smeštajnog objekta i može biti sofa na razvlačenje koja je uglavnom standardne veličine.

-Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to to zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

-Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

– Organizator zadržava pravo promene hotela iste ili više kategorizacije.

– Dodatne hotelske usluge, turističke takse i gradske takse moraju se direktno platiti u hotelu. Organizator nije odgovoran za skrivene hotelske takse i nema kontrolu nad njihovom naplatom.

– Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti.

– U nekim smeštajnim objektima dostupni su dopunski sadržaji uz doplatu kao što su SPA programi, teretana i slično.

NEKI OD HOTELA SA KOJIMA SARAĐUJEMO:

 One80° Hostels Berlin Alexanderplatz Hotel *

https://one80hostels.com/

– Na samo 650 metara od čuvenog Alexanderplatz-a nalazi se hostel ONE80 koji u svojoj ponudi ima osmokrevetne, šestokrevetne i četvorokrevetne spavaone sa zajedničkim kupatilom. U svom sklopu ima i snek bar koji je gostima na raspolaganju uz doplatu. Sve spavaone opremljene su klasičnim jednokrevetnim ili ležajevima na sprat i sefom. Hostel One80 se nalazi na odličnoj lokaciji i namenjen je putnicima čiji je motiv putovanja prvenstveno obilazak znamenitosti.

 All in hostel *

http://all-in-hostel.com/de/index.html

– Ovaj moderan hostel smešten je u srcu popularne četvrti Fridrihshajn u Berlinu, nedaleko od barova, butika i restorana. U ponudi ima svetle sobe, salu za doručak i recepciju koja radi non-stop. U hostelu All In svakog jutra služi se bogat doručak na bazi švedskog stola, a na raspolaganju su i lanč paketi. U baru su dostupna pića, grickalice, sto za bilijar i Wii konzola.

Sve sobe i spavaonice u hostelu All In Berlin poseduju kupatilo ili uključuju korišćenje zajedničkog kupatila. Bežični internet je dostupan u sobama uz doplatu, a u lobiju hostela na raspolaganju su računari s internetom. Na recepciji hostela moguće je rezervisati obilaske znamenitosti Berlina, kao što su Brandenburška kapija i Galerija Ist sajd. Mogu se iznajmiti i bicikli. Stanica metroa Frankfurter Tor i stanica gradske železnice (S-Bahn) Varšauer Štrase nalaze se na 10 minuta hoda.

City Hotel am Kurfürstendamm ***

http://cityhotel-berlin.de/

– Ovaj hotel sa 3 zvezdice nalazi se u šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Nudi moderne sobe, dnevni doručak na bazi švedskog stola i odličan pristup javnom prevozu. Sobe hotela City am Kurfürstendamm sadrže TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Recepcija radi 24 sata dnevno. Doručak služi se svakog jutra u hotelskom restoranu.

Novum Hotel Lichtburg Berlin am Kurfürstendamm ***

https://www.novum-hotels.com/en/

Novum hotel smešten je u zapadnom delu Berlina u četvrti Šarlotenburg. Poznata trgovačka ulica Kurfištendam udaljena je 300 metara. Metro stanica Adenaurplac je u neposrednoj blizini na samo 4 minuta hoda od koje se lako stiže do svih delova Berlina. Do Crkve cara Vilhelma i Berlinskog zoo vrta može se doći za 7 minuta vožnje.

Sve sobe su prostrane, moderno opremljene, imaju sopstveno kupatilo, televizor i besplatan Wi-Fi.

Dan u hotelu možete započeti internacionalnim doručkom na bazi švedskog stola. Recepcija radi 24h dnevno i može vam pružiti sve informacije o atrakcijama i aktivnostima u Berlinu.

Oblast Chartottenburg-Wilm ersdorf je odlična preporuka za sve pitnike koje zanima dobar šoping, odličan prevoz do svih delova grada i razgledanje.

Holiday Inn Express Berlin City Centre West ***

https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/berlin/bercw/hoteldetail

– Hotel Holiday Inn Express Berlin Centre West smešten je na 7 minuta hoda od stanice metroa Vitenbergplac. Pored hotela staje autobus br. 100 koji saobraća direktno do većine čuvenih znamenitosti u Berlinu, uključujući Rajhstag i Brandenburšku kapiju. Sve sobe sadrže flat-screen TV, aparat za čaj/kafu i moderno kupatilo. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu.

Berliner Hof ***

http://www.berliner-hof.com/en/

-Hotel Berliner Hof nalazi se u blizini šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Gostima su na raspolaganju 76 smeštajne jedinice koje su standardno opremljene spavaćim delom, kablovskom televizijom, sopstvenim kupatilom. Doručak se služi u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola. U okruženju samog hotela nalazi se veliki broj restorana, prodavnica i barova. Metro stanica se nalazi na samo 5 minuta hoda te je ova lokacija odlična za goste koji žele turistički da posete Berlin.

ORGANIZATOR PUTOVANJA:

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.