VIŠEGRAD-TREBINJE-DUBROVNIK-MOSTAR-SARAJEVO za VIDOVDAN

26.06-29.06.2021.

2 NOĆENJA SA DORUČKOM U TREBINJU

84 e po osobi

Trebinje – grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, udaljen od Dubrovnika samo 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je to grad sunca i platana, a smatra se jednim od najljepših gradova u BIH. Trebinje krase očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom, a ujedno to je i grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš i hercegovačka Gračanica, crkva Presvete Bogorodice, izgrađena po ugledu na manastir Gračanica na Kosovu.Sarajevo – glavni grad Bosne i Hercegovine, grad sa izuzetnim noćnim životom i opuštajućom atmosferom. Grad koji je prava poslastica za dušu i telo. Postoji nešto neodoljivo u Sarajevu, što će Vas možda naterati da ostanete duže nego što ste planirali ili da se zasigurno ponovno vratite.

Prvi dan – Subota- 26.06. Polazak autobusa sa parkinga kod Tempa u Nišu oko 01:30 h. Noćna vožnja preko Kraljeva i Užica do Višegrada.Po dolasku odlazak do starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“, spomenika Ive Andriću i Andrićgrada, koji je izgradio Emir Kusturica uz podršku Vlade Republike Srpske u čast jedinog našeg Nobelovca. Kraće slobodno vreme za odmor. Nastavak putovanja za Trebinje. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme.Noćenje.

Drugi dan -Nedelja- 27.06. Doručak. Nakon doručka razgledanje grada uz pratnju vodiča: odlazak do hercegovačke Gračanice, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, manastir Tvrdoš iz XVI veka. Povratak u grad, Arslanagića most iz XVI veka, šetnja ulicama starog grada na Trebišnjici, Sat kula, gradske zidine, Trg Pesnika, spomenika Dučiću… Polazak na fakultativni izlet za Dubrovnik. Po dolasku razgledanje ‘’Bisera Jadrana’’ uz pratnju vodiča: palata Sponza, Orlandov spomenik, srednjevjekovna tvrđava Lovrenac, šetnja Stradunom… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Trebinje. Noćenje.

Treći dan – Ponedeljak-28.06. Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Mostar. Po dolasku obilazak grada: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedanog od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda iz 1558.godine, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Sarajevu. Razgledanje Sarajeva uz pratnju vodiča: Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija-mesto na kom je 1914.godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda, odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva, Gazi Husref begova džamija iz XVI veka, odlazak do Baščaršije, Morića Han, kazandžiluka… Slobodno vreme. Polazak za Aleksinac u vecernjim satima.

Četvrti dan- Utorak- 29.06. Dolazak u Nišu u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO :
-prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV) na navedenoj relaciji prema programu

-smeštaj u sobama u hotelu IN 3 * na bazi 2 noćenja sa doručkom u Trebinju,
-razgledanje gradova prema programu u pratnji vodiča.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

-međunarodno putno osiguranje,

-individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za lokalitete navedene u programu, ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Dubrovnik – 15€ odrasli (PLAĆANJE NA LICU MESTA)

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultativnog izleta je podložna promeni prema uslovima agencije – ino partnera.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

– 30% prlikom rezervacije,ostatak 10 dana pre polaska.

Program je rađen na bazi od minimum 50 putnika.

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada po lokalitetima i vremenskih uslova.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih

okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak).

Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije AL TURS PUTOVANJA DOO

licenca OTP 50/2012