PRAG 1. MAJ 2018.

PRAG – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva

Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:

1. Dan 27.04.–NIŠ – Polazak iz Niša u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. Dan 28.04.PRAG Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Pre podnevno informativno razgledanje centra grada: Vaclavski trg, Starogradski trg, pauza za osveženje. Jevrejska četvrt, Karlov most, romantična četvrt Mala Strana. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativno – odlazak do centra grada tramvajem ili metroom na jednočasovno krstarenje Vltavom sa noćnom panoramom Praga. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan 29.04. – PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Razgledanje praškog dvorca „Hradčani“ sa katedralom Sv. Vita, a potom fakultativni izlet za Karlove Vari. Karlove Vari su jedna od najpoznatijih banja u celom svetu. Veliki deo današnje slave grad duguje izuzetno lepo očuvanoj arhitekturi, uokvirenoj očuvanom prirodom na okolnim brdima. Poseta ruskoj pravoslavnoj crkvi Sv. Apostola Petra i Pavla. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. Slobodno vreme ili fakutativni odlazak u pivnicu na večeru. Noćenje.

4. Dan 30.04. – PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za nemački grad Drezden – “Firencu na Labi”. Po dolasku u Drezden – razgledanje centra grada uz pratnju vodiča i slobodno vreme – mogućnost za posetu Muzeju starih majstora ili Kraljevskoj riznici. Šoping u poznatoj Prager Strasse. Predveče povratak u Prag. Noćenje.

5.Dan 01.05. – PRAG – BRATISLAVA

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak prema Bratislavi. Nastavak putovanja do Bratislave. Kraće razgledanje grada: Nadbiskupska palata, Franjevački i jezuitski manastir, katedrala Sv. Martina, Mišalska kapija, Grasalkovičeva palata, Stari trg, Stara gradska kuća. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nastavak putovanja preko Mađarske sa kraćim pauzama radi odmora po potrebi.

6. Dan 02.05. – NIŠ

Dolazak u Niš u popodnevnim časovima.

Cena aranžmana po osobi je: 139

POSTOJI MOGUĆNOST TRANSFERA:

Iz pravca Kraljeva, Vrnjačke banje, Trstenika i Kruševca uz doplatu od 10 evra po osobi, minimum 8 putnika.

Iz pravca Bora, Zaječara i Knjaževca uz doplatu od 10 evra po osobi, minimum 8 putnika.

ARANŽMAN OBUHVATA:

prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV, dvd),

Smeštaj u Pragu u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi usluge 3 noćenja/doručak (švedski sto) u hotelu 3* u širem centru grada,

razgledanja i obilaske prema programu,

usluge pratioca grupe tokom putovanja

agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

individualne troškove,

međunarodno zdravstveno osiguranje,

fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA :

Karlove Vari – 25 € odrasli ,

Pivnica (večera i jedno pivo) – 20 € odrasli,

Poseta Drezdenu – 25 € odrasli ,

Vožnja brodom po Vltavi – 10 € odrasli

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 20% prilikom rezervacije, a ostatak u ratama, poslednja rata 10 dana pre putovanja; (moguće je plaćanje čekovima bez uvećanja)

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, turističke agencije

AL TURS PUTOVANJA DOO, licenca OTP 50/2012 god.